Poté opět přisypeme dkg cukru a znovu je na dalších minut dáme do trouby péci. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Postup, kdy se povidla pomalu pečou v troubě má několik výhod. V první řadě povidla nevyžadují žádnou.
Vyndáme z trouby a přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Tip: Každá trouba peče jinak, a proto je uvedený čas spíše orientační.
Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte minut při 2°C. Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte . Včera jsem tvořila letošní švestková povidla. Ideální a spolehlivé je, když dáte povidla ještě zavařit do trouby.
Troubu předehřejte na 2°C. Příprava povidel v troubě. Připravte si vyšší plech, na . Vybrala jsem snadný způsob, jak povidla uvařit. Vypeckované švestky dejte do kastrolu a vložte do trouby předehřáté .
Nakonec povidla vyšla skvěle, takže jsem se rozhodla pro vás recept natočit. Cukr do povidel původně nepatří. Hromádka přezrálých švestek, které nutně potřebujete zpracovat? V domácích podmínkách a. Povidla by se měla dělat z . Rozpalte troubu na 1stupňů. Přendejte hrnec do trouby a pečte – hodiny, občas kontrolujte.
Nesmíte míchat, jen pokud se vám začnou . Z této dávky jsem měla dvě velké sklenice o objemu 7ml. Všem moc doporučuji, je to . A nezapomeňte na jedno důležité pravidlo - během přípravy se povidla nemíchají ! Co budete potřebovat (na cca kg povidel ):. Používám nerezový nebo teflonový pekáč, troubu mám na 1stupňů.
Vynikající švestková povidla , kterou máte připravenou téměř bez práce. Nemusíte stát při sporáku, neustále míchat, aby se vám náhodou něco nepřipálilo. Recept na hrušková a švestková povidla z trouby nabídla posluchačům Věra Hotařová ve čtvrtek 19.
Hrušková povidla bez cukru pečená v troubě. Bezpracná švestková povidla pečená v troubě.
Stačí je trochu osolit, strčit do trouby a počkat. Jsou pak skvělá na dorty, palačinky nebo . Předehřejte troubu na 2stupňů. Omyté a vypeckované švestky dejte na vyšší plech a pokapejte je octem. Přemýšlíte-li, jak zpracovat přebytek švestek, pak Vám následující videorecept přijde jistě vhod.
Vyzkoušejte si připravit švestková povidla , která . Hotová povidla vytáhneme z trouby , nastavíme teplotu na 150–1°C a 20–minut v ní sterilizujeme vymyté suché sklenice. Výhodou těchto povidel je, že je pečete v troubě a máte je jedna dvě hotové. Pro ty, kteří jsou na tom podobně, tu mám bleskový recept na pečená povidla.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.