Nahraj fotku a pochlub se. Mají skvělou trvanlivost a jsou bez cukru, který byl v minulosti vzácností a kterého dnes máme nadbytek. Povidla se vařívala odjakživa na zimu.
Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte minut při 2°C. Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte .
Na potvrzení svých slov přinesla vzorek povidel, který skutečně chutnal skvěle. Neobvyklý recept : švestková povidla bez míchání. Protože mám hromadu receptů na švestkové moučníky. Já jsem pekla švestky také v troubě , podle receptu kamarádky Adriany a chutnají úplně . Naše babičky je dělají nejlépe, tak si je pojďte připravit podle jejich receptu. Na stromě ještě švestky vesele dozrávají dál , takže se letos budu těšit z luxusních pečených švestkových povidel.
Vřele doporučuji a díky za . Tento recept je skvělá varianta na chutné švestkové čatní.
V chladničce vydrží několik týdnů, ale můžeme ho i sterilovat. Našla jsem si recept na povidla bez míchání a trochu ho upravila. Náš recept : domácí povidla ze švestek. V obchodech sice jsou švestková . Recept na švestková povidla. Letošní úroda švestek je po delší době zase pořádná a tak přidávám svůj tip na jejich zpracování - jsou to jednoduchá . Letos jsem se prvně pustila do povidel.
Jsou vážně dokonalá, neuvěřitelně jednoduchá a zdravá. Vyzkoušejte recept na jednoduchá pečená povidla! Podle Nadi Perníkové. Ingredience: kg, vypeckovaných švestek. Dle chuti můžeme do povidel přidat trochu rumu nebo ovocné pálenky pro hezčí vůni.
Připravují se s nadměrným množstvím cukru, přidává se i troška octa. Když vynecháte cukr, vzniknou . Jestli je dáte do trouby,. Domácí švestková povidla miluju!
Do českých buchet patří poctivá domácí švestková povidla. Ráda bych se s Vámi podělila o recept mojí babičky, který jsem se naučila od ní. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené.
Jejich královské veličenstvo švestková povidla. Vaření povidel, recepty a tipy. Narozdíl od klasických marmelád a džemů si však . Právě teď je sezóna švestek, a pokud jste po všech koláčích a. Pechová vám prozradí geniální recept na povidla , která nemusíte míchat, a přesto . Voňavá směs koření výborná do povidel , džemů, zavařenin nebo do různých sladkých pokrmů jako jsou buchty, koláče, . Po jednom dalším pokusu jsem se dostal ke své verzi jejího receptu. Suroviny jsem nechal tak, jak jsou, jen jsem mírně upravil postup. Připravte si také domácí švestková povidla , podle tohoto receptu jsou opravdu jednoduchá a ta skvělá chuť vás na konci opravdu odmění.
Zajímavý tip je také povidla na závěr zakápnout rumem a ten zapálit – vznikne krustička a je vydezinfikováno. Do povidel můžete také přidat koření.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.