V elektrických sušičkách můžeme sušit nejen tradiční ovoce, ale také. Kačerové z Bohdašína, jak sušit naše nejběžnější ovoce - jablka, hrušky a švestky. Suší se obzvláště přírodní potraviny, které nevydrží dlouhé skladování v syrovém čerstvém stavu.
Nejčastěji to jsou jablka, hroznové víno, meruňky, švestky , . Moučná jablka pro sušení vhodná nejsou, křížaly snadno praskají a lámou se. Křížaly můžeme sušit v sušičkách na ovoce, v ideálním případě i na slunci, .
No a samozřejmě zcela ideální je sušička určená k sušení ovoce a hub. Jablka , hrušky a švestky (tradiční české křížaly), meruňky, broskve, . V tomto stavu je lze kromě přímé konzumace používat také do mnoha receptů . Na sušení švestek asi 12–1 záleží na mnoha faktorech (velikost, vyzrálost, vlhkost a teplota vzduchu v místnosti, kde se suší ). Tyto údaje jsou proto pouze . Sušíme hlavně meruňky, švestky , banány, broskve, jablka, hrušky, višně, borůvky a mnoho. Připravené ovoce rozložíme na síta a dáme sušit do sušičky. V domácnostech se sušení nejčastěji provádí v ruské peci, ale je také možné v peci.
Sušení švestek v elektrické sušičce.
Tento recept je ideální pro vaření doma. Ovoce se vaří v elektrické sušičce stejným způsobem jako v troubě . Doba sušení v sušičce : Jablka cca hodin. Po usušení křížaly skladujte v uzavřených . Problémem je, že do většiny sušiček se . Ukažme si to třeba na švestkách.
Dobrým pomocníkem je také domácí sušička ovoce. Pokud je chcete bez pecky, doporučuje se je nepůlit, jen . Poradíme vám, jak sušit jablka nebo švestky. Pro výrobu kvalitních sušených potravin je vhodné používat sušičku. Jak na sušení ovoce v troubě či sušičce ? Jak správně usušit křížaly, jablka, švestky , hrušky, třešně i pomeranče?
Jakou zvolit teplotu a dobu sušení ? Nejjednodušší je samozřejmě sušička ovoce, díky které to může jít velmi snadno. Ideálním postupem je švestky vypeckovat, a celé je vložit do . POŘÍDILI JSME SUŠIČKU NA OVOCE A CHTĚLI BY JSEM SI USUŠIT ŠVESTKY , PROSÍM JAK NEJLÉPE JE USUŠIT JAK DLOUHO ASI TRVÁJÍ USUŠIT . Sušit ovoce můžete klasickým způsobem na rámu se síťovinou. Sušit můžete na vzduchu, v troubě nebo za pomoci sušičky.
Využijete i přezrálé plody.
K sušení se hodí úroda, která je čerstvá a dobře vyzrálá, u některých druhů, jako jsou meruňky, hrušky nebo švestky , . Před sušením je však můžeme vypeckovat. Vinné mušky kolem sušičky na ovoce, 19. Sušená rajčata, houby, švestky i jiné ovoce.
Vystačíte si bez sušičky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.